Heti Napló: Szemét, szemét, szemét mindenhol

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Heti Napló augusztus 26-i műsorán a szemété, a szemetelésé volt a főszerep. Próbálták megfejteni, hogy miért egyszerűbb eldobni a szemetet, mint kidobni?

A “szemét” riport riportere, Bihari Ádám volt, akivel korábban még a Hír Tv Látótér szerkesztőjeként emlékezhetünk, az akkori műsorban hulladékvadász.hu-tól Szebenyi Péter környezetmérnök szerepelt. A hévégi műsor visszanézhető a videómegosztó portálon.

Sváby András a riport elején egy korábbi hulladékvadász bejelentés helyszínéről jelentkezett be, ahol közölve, hogy a helyszínen rengeteg a szemét. Érdemes megnézni. Nem mellesleg a terület Duna-Ipoly Nemzeti Park területén van.

A Nemzeti park táblája alatt és körülötte rengeteg szemét / Fotó: Atv - Heti Napló

A Nemzeti park táblája alatt és körülötte rengeteg szemét / Fotó: Atv – Heti Napló

Annyit elárulhatunk a szemetelés okaira most sem jöttek rá senki, viszont témának kiválónak bizonyult. A műsor alatt és előtt szavazás folyt a szemetelés szigorításának esetleges súlyosbításáról. A szavazók döntő többsége szigorítaná a jelenlegi törvényeket.

Az oldalunkat üzemeltető, JÖN Alapítvány Áder Jánosnak írt nyílt levelében éppen erre kérte fel a köztársasági elnök urat, több más megoldási javaslattal egyetemben. A szemetelés felszámolása nemzetgazdasági érdek.

Sváby András a műsor végén a “Fogadj” örökbe egy szemétdombot!” mozgalmuknak a tavaszi felélesztéséről beszélt, ami a korábbi Tv2 Naplós időkből való. Éppen hasonló okok miatt indítottuk el idén a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő kezdeményezésünket, aminek már most nagy sikere van. A műsor végén egy megemlítették az alapítványunk által népszerűsített plogging – szemétszedő kocogást is. Köszönjük.

Gratulálunk a Heti Napló szerkesztőinek a témaválasztásáért és annak bemutatásáért.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: