Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Heti Napló: Szemét, szemét, szemét mindenhol

A Heti Napló augusztus 26-i műsorán a szemété, a szemetelésé volt a főszerep. Próbálták megfejteni, hogy miért egyszerűbb eldobni a szemetet, mint kidobni?

A “szemét” riport riportere, Bihari Ádám volt, akivel korábban még a Hír Tv Látótér szerkesztőjeként emlékezhetünk, az akkori műsorban hulladékvadász.hu-tól Szebenyi Péter környezetmérnök szerepelt. A hévégi műsor visszanézhető a videómegosztó portálon.

Sváby András a riport elején egy korábbi hulladékvadász bejelentés helyszínéről jelentkezett be, ahol közölve, hogy a helyszínen rengeteg a szemét. Érdemes megnézni. Nem mellesleg a terület Duna-Ipoly Nemzeti Park területén van.

A Nemzeti park táblája alatt és körülötte rengeteg szemét / Fotó: Atv - Heti Napló

A Nemzeti park táblája alatt és körülötte rengeteg szemét / Fotó: Atv – Heti Napló

Annyit elárulhatunk a szemetelés okaira most sem jöttek rá senki, viszont témának kiválónak bizonyult. A műsor alatt és előtt szavazás folyt a szemetelés szigorításának esetleges súlyosbításáról. A szavazók döntő többsége szigorítaná a jelenlegi törvényeket.

Az oldalunkat üzemeltető, JÖN Alapítvány Áder Jánosnak írt nyílt levelében éppen erre kérte fel a köztársasági elnök urat, több más megoldási javaslattal egyetemben. A szemetelés felszámolása nemzetgazdasági érdek.

Sváby András a műsor végén a “Fogadj” örökbe egy szemétdombot!” mozgalmuknak a tavaszi felélesztéséről beszélt, ami a korábbi Tv2 Naplós időkből való. Éppen hasonló okok miatt indítottuk el idén a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő kezdeményezésünket, aminek már most nagy sikere van. A műsor végén egy megemlítették az alapítványunk által népszerűsített plogging – szemétszedő kocogást is. Köszönjük.

Gratulálunk a Heti Napló szerkesztőinek a témaválasztásáért és annak bemutatásáért.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek