Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szelektív hulladékgyűjtő szigetek kálváriája - RTL Híradó tudósítás - Hulladekvadasz.hu

Szelektív hulladékgyűjtő szigetek kálváriája – RTL Híradó tudósítás

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellett túl sok a szemét így hát sok helyen a megszüntetik őket számol be mindenről az RTL Klub Híradója.

A kialakult állapotok kapcsán a Híradó minket is megkeresett a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatban. Kérdésükre elmondtuk, hogy egyre több olyan „végső” megoldás történik, amikor a szelektív szigeteket megszüntetik. Több, mint egy évtizede bevezetett szelektív sziget rendszere megbukni látszik, hiszen egyes emberek nem arra használják, amire való.

A képen egy kecskeméti szelektív takarítás előtt és utána állapotai láthatóak. Közel egy hét leforgása alatt visszakerült jóval több szemét, amire a helyi illetékes szerv – többek közt a javaslatunkra is – a szelektív hulladékgyűjtő szigetet megszüntette. Egy korábbi zuglói tettenéréses esetnél láthatjuk azt, hogy hogyan is kerül a szemét az éjszaka leple alatt a szelektív mellé.

A debreceni riportból az is kiderül, hogy a civis városban évi 700 tonna, szelektív kukák mellé rakott illegális szemetet szállít el a helyi hulladékkezelő.

Az egész országban ez a probléma fellelhető Soprontól, Budapesten át, Szegeden és az RTL Klub beszámolója szerint Debrecenben is.

Tényleg a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése lenne a megoldás?

Mi úgy gondoljuk, hogy igen, hiszen az országban több településen is sikerrel bevezették a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert.

Budapesten éppen ezzel küszködik az FKF Nonprofit Zrt, mivel nincsen elegendő munkaereje ezért egyes kerületekben a szelektívek elszállítása később történik.

Viszont, ahol a korábbi rendszer megmaradt ott folyamatosan többlet költségekbe veri magát az illetékes szervezetek. A megszüntetés rövidtávon nem hoz megoldást, mert a lebontott szelektívek helyére is gyakorta hordják a hulladékot, de hosszútávon végső megoldásként lehet erre a módszerre számítani. Legutóbb Érden, az Emőke utcában történt hasonló, ahol a szelektív megszüntetése után is visszahordták a szemetet.

Ha maradnak a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, akkor ezen a budapesti állapotokhoz hasonló kaotikus helyzetek és takarítási többletköltségek alakulnak ki. Ezen takarítási összegeket a magyar állampolgárok adójából fizetik ki.

szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Budapest, zuglói Pillangó utcai szelektív szigetének mindennapos balkáni állapota.

Ajánlott cikkeink és csoportunk a szelektív hulladékgyűjtés témájában.

  • A szelektív témában írt cikkeink itt.
  • Facebookos szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő csoportunk ide kattintva elérhető.

You may also like...