Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

14. csatorna melletti szemetes erdő | Gyál

A 14. csatorna melletti szemetes erdőre figyelt fel természetjáró gyáli hulladékvadászunk. A képek nézve több kérdés is felmerül bennünk.

Frissítve
2019.03.08.

Gyál Önkormányzata a bejelentésre az alábbi választ adta:
“Köszönjük jelzését a jogellenesen hulladékkal szennyezett területtel kapcsolatban!  Mezőőrünk járőrözése alkalmával ugyancsak észlelte az Önök által jelzett problémát és a területeket fel is vettük a megtisztítandó területek közé. 2019. februárjában azonban adódott egy pályázati lehetőség a közterületek hulladékmentesítése tárgyában, amelyre Önkormányzatunk a határidő megnyíltát követő rövid időn belül be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat. Bízva a pályázatunk sikerességében azt reméljük, hogy állami támogatással sor kerülhet városunk valamennyi (nem csak a bejelentéssel érintett) közterületének a megtisztítására, amellyel egybekötve egyébként ismételten egy nagyszabású szemétszedő akció szerveződik. 

Gyál önkormányzata támogatja a GYÖSZ -t, azaz a Gyáli Önkéntes Szemétszedő csoportot akcióikban. Korábbi akcióiknak a beszámolóit, a szemetszedes.hu honlapunkon lehet megtekinteni.

Önkormányzatunk fontosnak tartja a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünk élhetőségének biztosítását városunk lakosai számára, így a jövőben is azon dolgozunk, hogy megelőzhessük, bekövetkezése esetén pedig – az elkövető lehetőség szerinti felelősségre vonása mellett – helyreállíttassuk a jogellenesen elhelyezett hulladékok által okozott kárt. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra is, amellyel – remélhetőleg – a szemetelőkben is felébreszthetjük az utánunk jövő generáció, és egész bolygónk élhető környezetéért való felelősségtudatot. “

Köszönjük az önkormányzat gyors válaszát, illetve az illegális hulladéklerakások problémájához való hozzáállását.


Korábban
2019.03.06.

Úgy tűnik, mintha a szemtelők haladó kocsiról dobálták le a hulladékot. A bejelentő nem írt hozzá kommentet, de a képek tanulsága szerint a környéken térfigyelő rendszer is működik, amivel akár a szemtelőket is fel lehet deríteni, vagy tetten lehet őket érni. A településről érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Gyál melletti erős rész, erdei út végig tele szeméttel… Elszomorít pedig olyan szép lenne… Köszönöm a segítséget.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.03.

Hulladék jellege: kommunális,  elektronikai, építési hulladék.

Olyan mintha haladó teherautóról dobálták volna le a hulladékot.

Olyan mintha haladó teherautóról dobálták volna le a hulladékot.

Helyszín/GPS: 47.356083, 19.218167

A 14. csatorna melletti gyáli helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek