Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
14. csatorna melletti szemetes erdő | Gyál - Hulladekvadasz.hu

14. csatorna melletti szemetes erdő | Gyál

A 14. csatorna melletti szemetes erdőre figyelt fel természetjáró gyáli hulladékvadászunk. A képek nézve több kérdés is felmerül bennünk.

Frissítve
2019.03.08.

Gyál Önkormányzata a bejelentésre az alábbi választ adta:
„Köszönjük jelzését a jogellenesen hulladékkal szennyezett területtel kapcsolatban!  Mezőőrünk járőrözése alkalmával ugyancsak észlelte az Önök által jelzett problémát és a területeket fel is vettük a megtisztítandó területek közé. 2019. februárjában azonban adódott egy pályázati lehetőség a közterületek hulladékmentesítése tárgyában, amelyre Önkormányzatunk a határidő megnyíltát követő rövid időn belül be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat. Bízva a pályázatunk sikerességében azt reméljük, hogy állami támogatással sor kerülhet városunk valamennyi (nem csak a bejelentéssel érintett) közterületének a megtisztítására, amellyel egybekötve egyébként ismételten egy nagyszabású szemétszedő akció szerveződik. 

Gyál önkormányzata támogatja a GYÖSZ -t, azaz a Gyáli Önkéntes Szemétszedő csoportot akcióikban. Korábbi akcióiknak a beszámolóit, a szemetszedes.hu honlapunkon lehet megtekinteni.

Önkormányzatunk fontosnak tartja a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünk élhetőségének biztosítását városunk lakosai számára, így a jövőben is azon dolgozunk, hogy megelőzhessük, bekövetkezése esetén pedig – az elkövető lehetőség szerinti felelősségre vonása mellett – helyreállíttassuk a jogellenesen elhelyezett hulladékok által okozott kárt. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra is, amellyel – remélhetőleg – a szemetelőkben is felébreszthetjük az utánunk jövő generáció, és egész bolygónk élhető környezetéért való felelősségtudatot. „

Köszönjük az önkormányzat gyors válaszát, illetve az illegális hulladéklerakások problémájához való hozzáállását.


Korábban
2019.03.06.

Úgy tűnik, mintha a szemtelők haladó kocsiról dobálták le a hulladékot. A bejelentő nem írt hozzá kommentet, de a képek tanulsága szerint a környéken térfigyelő rendszer is működik, amivel akár a szemtelőket is fel lehet deríteni, vagy tetten lehet őket érni. A településről érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Gyál melletti erős rész, erdei út végig tele szeméttel… Elszomorít pedig olyan szép lenne… Köszönöm a segítséget.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.03.

Hulladék jellege: kommunális,  elektronikai, építési hulladék.

Olyan mintha haladó teherautóról dobálták volna le a hulladékot.

Olyan mintha haladó teherautóról dobálták volna le a hulladékot.

Helyszín/GPS: 47.356083, 19.218167

[codepeople-post-map]

A 14. csatorna melletti gyáli helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...