Halott hal és az eldobott maszk esete

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Halott hal és az eldobott maszk esetéről tanúskodik a Clean This Beach Up csoport videója, akik ezzel a felvételükkel is felhívják az emberi felelőtlenségre a figyelmet.

Már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-világjárvány kapcsán millió számra szennyezik be az emberek veszélyes hulladéknak számító egészségügyi maszkokkal a környezetet.

A nemzetközi csoport videójában a floridai Piknik-sziget tengerpartján mutatja be mit okozhat a tenger élővilágának az eldobott egészségügyi maszk: HALÁLT!

Halott hal és az eldobott maszk esetéhez hasonlók történtek korábban Ázsia partjain, amikor eldobott maszkok hulladékai lepték el a tengerpartot. De nem kell ennyire messzire mennünk, amikor legutóbb Angliában egy Vándorsólyom karmai közé szorult egy eldobott maszk.

Vándorsólyom-maszk

Vándorsólyom és az eldobott maszk esete.

Veszélyes hulladék a használt maszk?

Sokan beszélnek a maszkok használatáról, hordási ciklusairól, de azok kidobásáról, semlegesítéséről kevesen emelnek szót.

A használt maszkok veszélyes hulladéknak minősülnek.

Ne a köztéri szemetesbe dobjuk ki, hanem minden esetben zárható zsákban kell dobjuk ki otthon vagy elkülönítve a veszélyes hulladéklerakó helyeken kell leadni. A házi készítésű textil maszk bár az orvosi maszk képességeihez képest kevésbé hatékony, de például egy rövid vásárlás során megfelelő opció lehet a fertőzés ellen. Továbbá kisebb az esély arra, hogy a felelőtlenebb embertársaink eldobálják úton útfélén.

Ha zavar a szemét és tennél is ellene, akkor jelentsd be nálunk, a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben.

A halott hal esetének tanulsága, hogy az emberiség egy önző faj, aki csak magával törődik, de a körülötte lévő élővilággal nem.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: