Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rejtélyes bányató mélyén bicikli temető - Hulladekvadasz.hu

Rejtélyes bányató mélyén bicikli temető

Rejtélyes bányató mélyén egy valódi bicikli temetőre bukkantak mágnes horgászaink a legújabb kalandjuk során. Bővebben beszámolójukban alább olvasható.

Egy egész napos horgásztúrát terveztünk, aminek a végén egy bányatóhoz érkezünk meg, amit egy ideje már tervezünk meghorgászni. Mivel volt elég időnk így kezdetben néhány csatornát néztünk meg jó helyeket keresve és ezzel a délelőttünk el is telt.

Tovább indultunk a tóhoz, amihez az utunk a Haraszti híd mellett vezetett el.  Ha már itt vagyunk, akkor megállunk és dobunk néhányat megnézve a híd másik oldalát, amit a múltkor nem sikerült. Tudtuk, hogy van még a vízben fogás, de nem ez a kinézett helyünk így tényleg csak a kíváncsiság vezetett minket.  Középről kezdtünk ahol legutoljára ott kellett hagynunk azt a valamit, amit csak megemelni tudtunk, de felhúzni már nem.  Gyorsan meglett, de most sem sikerült kifogni, egyre biztosabb, hogy a régi hídból lehet egy darab. Tovább haladtunk a Haraszti pillér felé, végig tapogatva a vizet, hol a partról, hol a hídról, amikor egy aranyló karikát vettünk észre a mágnesen. Tudtuk, hogy valamilyen gyűrű lehet, ezért közelebbről is megnéztük és kerestük az árulkodó jeleket, de sajnos csak egy ötvözet bizsu volt.  Ez a fogás után itt még érdemes lehet körbenézni.

Néhány méterre a közepétől három nagyobb tárgyat találtunk egymástól nagyjából egy-egy méterre. Az első egy gumiabroncs volt, amibe a mágnes beleakadt. A második akadó már érdekesebb volt, mivel küllő darabok voltak a mágnesen, ami jó jel. Itt döntöttük el, hogy kimozgatjuk azt a tárgyat az iszapból és felhúzzuk a felszínre, és ha bebizonyosodik, amire gondolunk, akkor felvesszük videóra.  Pár dobás után elindult felénk lassan és biztosan és amint a elérte a felszínt tudtuk, hogy mit fogtunk.

Nyugodtan visszaengedtük az aljzatra és taktikát váltottunk. Egy mágnes felfelé fogja emelni, egyet meg a partról rádobva lassan kihúzzuk a sodrásból és partra emeljük. Amíg erre felkészültünk és mindenki elfoglalta a helyét egy levágott gallyakból álló uszadék sziget beleakadt a kötélbe, ami megfeszül és beúszott a híd alá. Eléggé megnehezítette a dolgunkat mivel a víz sokkal jobban belekapott a kötélbe és eltolta alólunk a fogásunkat. A mágnes olyan erősen tartotta, hogy a plusz teherrel együtt is sikerült visszahúzni és megtartani. Amint újra alattunk volt oldalról rádobtuk a másik felszerelést és már biztos volt, hogy partra húzzuk. Kiemelve és az uszadéktól megtisztítva ott feküdt előttünk a legújabb biciklink. A víz rendesen elbánt vele, teljesen elmállott, ahogy megpróbáltuk felemelni a kezünkben esett darabokra.

Az elrohadt vázon rengeteg fent akadt felszerelés volt, régóta lehetett a vízben, mint akadó. Lent folytattuk, mert a hídpillértől jobbra, folyásnak felfelé sok apróság előkerült. Nem egyszerű a kövezésen horgászni a folyamatos elakadás miatt, de ahol mi is elakadunk ott mások is. A kövek között sok a horgász felszerelés, amit a felújításunk óta újra elkezdtünk gyűjteni.  Lassan kitapasztalva a vizet már megtudtuk különböztetni a kövezést az igazi fogásoktól.

Bár volt, ami megzavart minket, hiszen folyamatosan elakadtunk benne, de egyszer elindult felénk és partra emelésnél derült ki, hogy egy fémlemez az. Fogtunk még lapátokat és rengeteg twister, viszont a legmeglepőbb egy biciklilezáró volt, amihez néhány perccel később egy kulcs is előkerült.  Megpróbáltuk kinyitni, de nem sikerült, pedig csodaszámba ment volna a dolog.  A vizet a partról átnéztük amennyire az időnk engedte, így összepakoltunk és elindultunk haza.

Rejtélyes bányató mélyéről előkerült tárgyak.

Rejtélyes bányató mélyéről előkerült tárgyak.

A rejtélyes bányató mélye nem fedte fel az össze titkát, ebben mi biztosak vagyunk és lesz még itt néhány érdekes fogásunk.

Üdvözlettel:
Erik, Dávid és Réka
Mágnes Horgász csapat

You may also like...