bejelento

Az óbudai Csúcshegy hulladékzónája (videóval)

Share

Az óbudai Csúcshegy területén egy úgynevezett hulladékzóna alakult ki az utóbbi években. A bejelentő elmondása szerint Óbuda Önkormányzata közel egy éve értesítette őket, hogy a terület kezelőjét, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t felszólítja az illegális hulladéklerakások eltakarítására.

A bejelentéshez csatolt levélből az derül ki, hogy a helyiek több alkalommal írtak Óbuda Önkormányzatának a problémával kapcsolatban, de nem történt érdemi változás.

A bejelentő állítása szerint a szomszédos lakóparkban Bús Balázs, Óbuda Polgármestere, illetve többek közt Tarlós István, Budapest Főpolgármestere is lakik.

Az óbudai hulladékzóna kezdete. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az óbudai hulladékzóna kezdete. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Ezen a fás területen (kb 5000nm) évek óta, hatalmas mennyiségű, mindenféle jellegű hulladék található. Az elmúlt évek alatt, a Csúcshegyen lakók közül többen/többször is írtak az önkormányzatnak a szeméthegyek miatt, de sajnos semmi nem változott.  Pont 1 éve jött a válaszuk, melyből kiderül, hogy valami furcsa módon nem tudják azonosítani a terület tulajdonosát, így végül a terület kezelőjét, a NIF-et szólították fel, hogy takarítsa el a szemetet (Jelenleg az ingatlan kezelője a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.). Mivel nagyon sok éve, zavartalanul rakódik oda a szemét, egészen biztos, hogy a terület felső talajrétegeiben is ott a sok belerohadt hulladék, így nem csak sima elszállításra, hanem komoly talajcserére is szükség lenne.

Érdekes és szomorú adaléka a történetnek, hogy épp a Kocsis Sándor utca ezen szakaszáról nyílik az a Lángliliom utca, ahol Tarlós István (Budapest főpolgármestere), Bús Balázs (óbuda polgármestere), Puskás Péter (óbudai alpolgármester), Désiné Németh Éva (óbudai önkormányzati képviselő) és Simonka Csaba (óbudai önkormányzati képviselő) lakik.  Vagyis Óbuda döntéshozóinak elit lakóparkjától 300 méterre található ez a terület és évek óta tudnak az állapotáról. Remélem, Önök több sikerrel járnak náluk, mint a kerületben lakók!”

Hulladék jelege: építési, kommunális, zöldhulladék.

A Csúcshegy hulladékzónája. / Fotó: Google Maps

A Csúcshegy hulladékzónája. / Fotó: Google Maps

A szomszédos, Solymárvölgyi útról korábban már érkezett bejelentés (lásd itt).

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

Share

Van még itt, ami érdekelhet

  • Manfred Mano

    Ez a BIF Nyrt tulajdona,a Harsánylejtő porject közepén!