Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lámpahulladék gyűjtőpontok hol találhatóak? Megmutatjuk! - Hulladekvadasz.hu

Lámpahulladék gyűjtőpontok hol találhatóak? Megmutatjuk!

Lámpahulladék gyűjtőpontok számos helyen találhatóak az országban, sokkal több ponton, mint azt gondolnánk. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Lámpahulladék gyűjtőpontok

Az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. kihelyezett gyűjtőedényei. Fotó: hulladekvadasz.hu

Múlt heti cikkünkben segítséget nyújtottunk abban, hogyan tegyük zöldebbé a munkakörnyezetünket lámpahulladék gyűjtőedényekkel. Most azon a sor, hogy fontos információkat adjunk lámpahulladékaink leadási lehetőségeit illetően. Ezek a lámpahulladék gyűjtőpontok közelebb vannak, mint gondolnád. Nap mint nap fordulunk meg ezeken a helyeken.

Mi az a lámpahulladék és miért fontos gyűjteni?

Elhasznált fényforrások: energiatakarékos izzók, ipari speciális lámpák és egyenes fénycsövek, amelyek veszélyes hulladéknak számítanak! Ezeket az elromlott és kiselejtezett lámpahulladékokat nem szabad a vegyes, kommunális kukába dobni, mert a lerakóba kerülve a termékekből kikerülő veszélyes anyagok károsíthatják környezetünket. 

Itt találhatóak a lámpahulladék gyűjtőpontok:

1) Barkácsáruházakban: új izzót kell venned, mert kiégett a régi?

Ilyenkor leggyakrabban a legközelebbi barkácsáruházat keressük fel. Mivel itt új izzót is tudsz venni, egészen biztosan le tudod adni a lámpahulladékot is. Az alábbi pontokon:

Lámpahulladék gyűjtőpontok

Barkácsáruházak Magyarországon, lámpahulladék gyűjtőponttal. Forrás: lampahulladek.blog.hu

2) Hiper- vagy szupermarketekben: ahol a heti vagy havi bevásárlást tervezed?

A bevásárló listával együtt vidd magaddal az összegyűjtött lámpahulladékot is. Igen, a hiper- vagy szupermarketben is található kihelyezett lámpahulladék gyűjtő, a térképen jelzett pontokon:

Lámpahulladék gyűjtőpontok

Hiper- vagy szupermarketek Magyarországon, lámpahulladék gyűjtőponttal. Forrás: lampahulladek.blog.hu

3) Bevásárlóközpontba: mennél vásárolni vagy kikapcsolódni?

A sokak által kedvelt és gyakran látogatott bevásárlóközpontokban is megtalálhatóak a lámpahulladék gyűjtőedények. Ne habozzunk használni őket a következő helyeken:

Lámpahulladék gyűjtőpontok

Bevásárlóközpontok Magyarországon, lámpahulladék gyűjtőponttal. Forrás: lampahulladek.blog.hu

4) Hazai élelmiszerlánc üzletében: vásárolsz nap, mint nap?

Leggyakrabban a közeli szupermarketben vásárolunk, amelyik ha az egyik hazai élelmiszerlánc üzlete, akkor is vihetjük magunkkal lámpahulladékunkat. Itt találjuk meg őket:

Lámpahulladék gyűjtőpontok

Hazai élelmiszerlánc üzletek Magyarországon, lámpahulladék gyűjtőponttal. Forrás: lampahulladek.blog.hu

5) Hazai hulladékudvarokban: hulladékot szeretnél leadni?

Természetesen bármikor elviheted és ingyen leadhatod a használt fényforrásokat a hazai hulladékudvarokban, és a lakóhelyeden szervezett lakossági e-hulladék begyűjtési akció keretében is.

Lámpahulladék gyűjtőpontok tehát sokkal közelebb vannak, mint gondolnánk. Mindennapjaink megszokott pontjain ott várnak minket, használjuk őket!

You may also like...