Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Forró nyomon a dunaújvárosi hulladékvadászok (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Forró nyomon a dunaújvárosi hulladékvadászok (Frissítve)

Forró nyomon a dunaújvárosi hulladékvadászok. A város garázssori részén egy kibontott lakásbelsőre bukkantak, amiben hivatalos iratokra bukkantak.

Frissítve II.
2017.12.21.

A Dunaújvárosi Környezetvédelmi szakcsoport munkatársaitól az alábbi tájékoztatást kaptuk
„Tájékoztatjuk, hogy a 3614/4 hrsz.-ú terület megtisztításra került. A terület tulajdonosa bizonylattal igazolta a hulladékok elszállításának tényét osztályunk felé. 2017. november 30-án ellenőriztük a területet, melyről mellékelten elküldjük a fényképfelvételt. Üdvözlettel: Környezetvédelmi szakcsoport munkatársai, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala”

Köszönjük Dunaújváros Önkormányzatának a hulladékprobléma megoldását.


Frissítve I.
2017.10.27.

Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta számunkra
„A hulladékvadász.hu oldalra bejelentett illegális hulladékkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk. A közérdekű bejelentés Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatala Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályához 2017. október 25-én érkezett. Következő napon, október 26-án helyszíni szemle során találtunk körülbelül 20 m3 jogellenesen elhelyezett hulladékot a 3614/4 hrsz.-ú területeken. Az észlelés óta vélhetőleg megnövekedett a hulladék mennyisége.

Amit a bejelentő a helyszínen talált – hivatalos iratok, számlák, a Dunatel R.t szolgáltató 20 évvel ezelőtt bocsátotta ki (jól látható a posta körbélyegzőjén a dátum, 1997. 07. 17.) – nem bizonyító erejű. Továbbá a számlán található személy nem a nevezett ingatlan (Dunaújváros, Hársfa utca 4.) tulajdonosa. Hatósági ellenőrzésünk során további névre szóló iratokat nem találtunk, a bejelentéshez fotón mellékelt csekk maradványokat sem. Utánajárásunk alapján kiderült, hogy nem visszakövethető az elkövető. Mivel sem szemtanunk, sem tárgyi bizonyítékunk nincsen és tettenérés sem történt, a hulladék birtokosa ismeretlen. A jogszabályok alapján megkeressük a terület tulajdonosát és felszólítjuk, hogy önként szállíttassa el az elhagyott hulladékot. Amennyiben felhívásunknak nem tesz eleget a terület tulajdonosa, hatóságunk hivatalból megindítja a hatáskörébe tartozó közigazgatási eljárást.

Tisztelettel: Környezetvédelmi szakcsoport munkatársai
Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Dunaújváros, 2017. október 27.”

Köszönjük az önkormányzat munkáját. Várjuk a visszajelzést a terület megtisztításával kapcsolatban.


Korábban
2017.10.18.

Több esetben találkoztunk már olyan bejelentésekkel, ahová lakásfelújítások után az összegyűlt hulladékot kivitték a település másik végébe. Leggyakoribb hiba, amit az elkövető ilyenkor elkövethet, ha lakossági számláit, hivatalos iratait benne „felejti” a szemetében.

Csinos kis szemétdomb a dunaújvárosi garázssoroknál. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Csinos kis szemétdomb a dunaújvárosi garázssoroknál. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Üdvözletem! Érdeklődni szeretnék, hogy ha láttam egy illegálisan lerakott hulladékot, amiben mindenféle van. Akkor azt hol jelenthetném be? Ugyanis amikor arra jártunk egy szekrény tele van papírokkal és kitűntek a sárga csekkek.

Ez egy igazi forró nyom? A hulladékban talált számla egyik darabja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ez egy igazi forró nyom? A hulladékban talált számla egyik darabja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mindenféle hivatalos papírok ugyan arra a névre és címre. Elmentünk megnézni a címet és a házat felújítják.

Forró nyomon A dunaújvárosi hulladékvadász által feltérképezett helyszín, ahonnan véli, hogy az illegális hulladéklerakat származhat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A dunaújvárosi hulladékvadász által feltérképezett helyszín, ahonnan véli, hogy az illegális hulladéklerakat származhat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Teljesen kiszedték az ablakokat keretestül és a redőnyöket is ami szintén a hulladék lerakó helyen megtalálható. Mit tehetnék ez ügyben, hogy megkapják méltó büntetésüket????”

A bejelentő által beküldött helyszín. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által beküldött helyszín. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

A dunaújvárosi hulladékvadászok helyszínével kapcsolatban érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...