Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Európai Hulladékcsökkentési Hét a lámpahulladékkal - Hulladekvadasz.hu

Európai Hulladékcsökkentési Hét a lámpahulladékkal

Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánysorozat indult november 18-án, melyben az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. is aktív szerepet vállal. 

Felhívja a figyelmet a lámpahulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újra használatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Forrás: szelektalok.hu

Környezettudatos vagy és szívesen veszel rész olyan programban, amely hozzájárul a hulladék csökkentéséhez és hatékony felhasználásához? Akkor szervezd meg te is a saját helyi lámpahulladék-gyűjtési akciódat!

1.) Tervezd meg, hol tudod megszólítani a legtöbb embert, akik fogékonyak lehetnek egy kis szelektív gyűjtésre. A munkahelyeden vagy a lakóközösségben? A baráti körödet vagy a diáktársaidat érdemes bevonnod a gyűjtésbe?

2.) Becsüld meg, hány embert fogsz megszólítani. Ennek megfelelően keress néhány nagy papírdobozt, amiben majd össze tudod gyűjteni a régi fényforrásokat.

3.) Keress egy jó gyűjtőhelyet, ahol sokan láthatják és könnyű megközelíteni a kihelyezett gyűjtődobozt. Kérj engedélyt pl. a recepción, a bejáratnál való elhelyezésre.

4.) Válassz egy jó időpontot a gyűjtésre. Vedd figyelembe, hogy a kis kampányod kezdete után kell néhány nap, amíg az emberekhez eljut a felhívás híre. Ha túl közeli időpontot választasz, akkor nem lesz idejük összeszedni az otthon kallódó rossz izzókat, fénycsöveket, lámpákat.

5.) Készíts plakátot, fogalmazd meg az akcióról szóló e-mailt. Kinyomtathatod és kitűzheted pl. ezt a felhívást is:

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Forrás: lampahulladek.blog.hu

6.) A gyűjtés időpontja előtt küldj emlékeztető üzenetet.

7.) A megadott időpontban tedd ki a dobozt és segíts az érdeklődőknek abban, hogy hova mit tegyenek. Vigyázz, hogy a lámpahulladék ne sérüljön, ne törjön!

8.) Az akció végén becsüld vagy számold meg, esetleg mérd le, mennyi hulladékot sikerült összegyűjtened. Készíts fotókat az elért eredményről!

9.) Válassz ki egy hozzád közeli gyűjtőhelyet és vidd oda az összegyűjtött lámpahulladékot. Ha csak egy kis csomagot gyűjtöttél, azt el tudod vinni a nagyobb kereskedelmi egységekben kihelyezett gyűjtőedényekbe is. Azonban ha nagy mennyiség jött össze, érdemes egyből a közeli hulladékudvarba szállítani a csomagot. Ha segítségre van szükséged, hívd a (+36) (30) 222-2229 ügyfélszolgálati számot, ahol biztosan kapsz segítséget.

10.) Sikeres volt a program és szeretnéd állandóvá tenni a lámpahulladék-gyűjtést? Ebben a cikkben megtalálsz minden információt ahhoz, hogyan legyen saját gyűjtőedényed.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Forrás: szelektalok.hu

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében megvalósuló akciók rengeteg ötletet adnak arra, hogyan csökkentheted te is saját hulladékodat. A Vállalom! kampány megmutatja, hogy egyszerű, mindennapi tevékenységekkel Te is jelentősen hozzájárulhatsz a szemét- és hulladékmennyiség csökkentéséhez!

Az itt felkínált lehetőségek közül emeljük most ki azokat, ami a lámpahulladék csökkentését is segítheti:

– Használtat új helyett: vehetsz használt, de tökéletesen működő lámpákat, burákat, Előkeresheted a rég nem használt kislámpákat ahelyett, hogy újat vásárolnál.

– Környezettudatos vásárlás: Energiatakarékos, jó minőségű, megbízható termékeket vásárolsz. Ha lehetőséged van rá, keresd a hazai termékeket, a közeli beszerzőhelyeket!

– Elektronikai eszközök: A már elromlott, lecserélt lámpahulladékodat juttasd egyik közeli gyűjtőhelyünkre!

– Adományozok: Működő, de lecserélt lámpáidat add el vagy ajándékozd el!

– Gyűjtsük szelektíven!: Otthonodban, munkahelyeden is figyelj oda a fényforrás hulladék szelektív gyűjtésére!

– Kölcsönzés, bérlés: Ha csak egy alkalomra van szükséged speciális fényekre, akkor ne vásárolj, inkább kölcsönözz!

– Javítás: Biztos vagy benne, hogy az elromlott lámpát már nem lehet megjavítani? Tegyél egy próbát, hátha találsz hozzá értő szakembert!

Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében tehát nem csak a lámpahulladék kezelésével és újrahasznosításával történik tájékoztatás, hanem a Vállalom kampánnyal is. Kövessük mindannyian e hasznos útmutatásokat a jövőre nézve is!

You may also like...