Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Patakszennyezés sittel az óbudai Csúcshegyen - Hulladekvadasz.hu

Patakszennyezés sittel az óbudai Csúcshegyen

Patakszennyezés tényére lett figyelmes a bejelentő Óbuda Csúcshegy városrészén. Akár egy tonna építési hulladék is kerülhetett az Aranyhegyi-patakba.

Frissítve II.
2018.02.27.

Óbuda Önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptuk
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az ügy megoldódott, a hulladék eltávolítása megtörtént (mellékelem a helyszíni fotókat).

Köszönjük az illetékes szervek munkáját és a kapott fotókat a helyszínről.


Frissítve I.
2018.02.01.

Óbuda önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptunk a bejelentéssel kapcsolatban
„Köszönöm szépen a jelzését és tájékoztatom, hogy Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete felderítette a szemetet lerakó személy kilétét és kötelezte az illetőt a szemét összegyűjtésére is.  A közterület-felügyelők a megtisztítási munkák elvégzését kiemelt figyelemmel fogják követni.”

Köszönjük az önkormányzat villámgyors közbelépését a bejelentéssel kapcsoltban.


Korábban
2018.01.30.

Vajon ki lehetett a tettes? A patakszennyezés közvetlen környezetében építkezés zajlik. A gyanú erős, de egyáltalán nem bizonyított. Reméljük a hatóság bejelentés hatására nyomára bukkan az elkövetőnek.

Házfelújítás? Rosszul csinálod. Aranyhegyi-patak szennyezett szakasza. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Házfelújítás? Rosszul csinálod. Aranyhegyi-patak szennyezett szakasza. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Aranyhegyi-patak egy korábbi, de másik helyen lévő hulladékszennyezéséről itt írtunk, ahol szintén építési hulladékkal szennyezték a vízfolyást.

A bejelentés szövege
„Üdvözlet! Jelentenék egy helyszínt. Helyszín: Óbuda, Csúcshegy városrész, egy Solymárvölgyi úti telektulajdonos, az Aranyhegyi-patakba hordja, házfelújításból származó hulladékát ((több köbméter építési törmelék, vegyi anyagok, pl bitugél….).

A helyszín fekvésének, megközelíthetőségének ismeretében egyértelmű, hogy a környezetkárosító, a szennyezés mögötti telken keresendő, ahol épp házfelújítást végeznek. 

A patakszennyezés a 10-es útról is jól látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A patakszennyezés a 10-es útról is jól látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A telekről hátsókapu nyílik a patakhoz. Ekkora mennyiségű törmeléket bajos és logikátlan is lenne messzebbről, éppen oda talicskázni.

Kiakasztó, hogy lehet valaki ekkora barom.

Utóirat: Olvastam, hogy Óbuda Önkormányzata egy élő fa tönkretétele miatt környezetkárosítás címén feljelentést tett az Óbudai Rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Utána olvastam, hogy anonim módon lehet e feljelentést tenni, merthogy nagyon kiakasztott ez a patak téma, viszont a közelben lakok és nem hiányzik a bosszú egy feljelentésért. Olvastam, hogy személyesen is lehet tenni anonim feljelentést. Remek hír. Öröm. Elslattyogtam a kapitányságra, ahol elküldtek, hogy email-ben tegyem meg. Megtettem fotókkal, ahogy kell.

A helyszín a bejelentő által jelzet piros körnél található. / Fotó: Google Maps

A helyszín a bejelentő által jelzet piros körnél található. / Fotó: Google Maps

Azonban 2 hét alatt semmi vissza reakció nem érkezett, pedig kifejezetten kértem, hogy jelezzék vissza, hogy a bejelentésemet vették. Nem hiszem, hogy bármit csináltak volna. Ennyit Óbudáról. Hova a francba lehetne még írni, ahol tesznek is valamit?”

Hulladék jellege: építési, vegyi.

[codepeople-post-map]

A patakszennyezés tényével kapcsolatos bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...