Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Patakszennyezés sittel az óbudai Csúcshegyen

Patakszennyezés tényére lett figyelmes a bejelentő Óbuda Csúcshegy városrészén. Akár egy tonna építési hulladék is kerülhetett az Aranyhegyi-patakba.

Frissítve II.
2018.02.27.

Óbuda Önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptuk
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az ügy megoldódott, a hulladék eltávolítása megtörtént (mellékelem a helyszíni fotókat).

Köszönjük az illetékes szervek munkáját és a kapott fotókat a helyszínről.


Frissítve I.
2018.02.01.

Óbuda önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptunk a bejelentéssel kapcsolatban
“Köszönöm szépen a jelzését és tájékoztatom, hogy Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete felderítette a szemetet lerakó személy kilétét és kötelezte az illetőt a szemét összegyűjtésére is.  A közterület-felügyelők a megtisztítási munkák elvégzését kiemelt figyelemmel fogják követni.”

Köszönjük az önkormányzat villámgyors közbelépését a bejelentéssel kapcsoltban.


Korábban
2018.01.30.

Vajon ki lehetett a tettes? A patakszennyezés közvetlen környezetében építkezés zajlik. A gyanú erős, de egyáltalán nem bizonyított. Reméljük a hatóság bejelentés hatására nyomára bukkan az elkövetőnek.

Házfelújítás? Rosszul csinálod. Aranyhegyi-patak szennyezett szakasza. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Házfelújítás? Rosszul csinálod. Aranyhegyi-patak szennyezett szakasza. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Aranyhegyi-patak egy korábbi, de másik helyen lévő hulladékszennyezéséről itt írtunk, ahol szintén építési hulladékkal szennyezték a vízfolyást.

A bejelentés szövege
“Üdvözlet! Jelentenék egy helyszínt. Helyszín: Óbuda, Csúcshegy városrész, egy Solymárvölgyi úti telektulajdonos, az Aranyhegyi-patakba hordja, házfelújításból származó hulladékát ((több köbméter építési törmelék, vegyi anyagok, pl bitugél….).

A helyszín fekvésének, megközelíthetőségének ismeretében egyértelmű, hogy a környezetkárosító, a szennyezés mögötti telken keresendő, ahol épp házfelújítást végeznek. 

A patakszennyezés a 10-es útról is jól látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A patakszennyezés a 10-es útról is jól látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A telekről hátsókapu nyílik a patakhoz. Ekkora mennyiségű törmeléket bajos és logikátlan is lenne messzebbről, éppen oda talicskázni.

Kiakasztó, hogy lehet valaki ekkora barom.

Utóirat: Olvastam, hogy Óbuda Önkormányzata egy élő fa tönkretétele miatt környezetkárosítás címén feljelentést tett az Óbudai Rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Utána olvastam, hogy anonim módon lehet e feljelentést tenni, merthogy nagyon kiakasztott ez a patak téma, viszont a közelben lakok és nem hiányzik a bosszú egy feljelentésért. Olvastam, hogy személyesen is lehet tenni anonim feljelentést. Remek hír. Öröm. Elslattyogtam a kapitányságra, ahol elküldtek, hogy email-ben tegyem meg. Megtettem fotókkal, ahogy kell.

A helyszín a bejelentő által jelzet piros körnél található. / Fotó: Google Maps

A helyszín a bejelentő által jelzet piros körnél található. / Fotó: Google Maps

Azonban 2 hét alatt semmi vissza reakció nem érkezett, pedig kifejezetten kértem, hogy jelezzék vissza, hogy a bejelentésemet vették. Nem hiszem, hogy bármit csináltak volna. Ennyit Óbudáról. Hova a francba lehetne még írni, ahol tesznek is valamit?”

Hulladék jellege: építési, vegyi.

A patakszennyezés tényével kapcsolatos bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek