Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Óbudai hegyoldal hulladékai a Bécsi út közelében

Az óbudai hegyoldal hulladékproblémájára hívja fel a figyelmet a bejelentő, mindezt pár száz méterre a forgalmas Bécsi út szomszédságából. 

Frissítve
2018.03.01.

Óbuda Önkormányzat az alábbi tájékoztatást adta számunkra
“Tisztelt Hulladékvadászok! A megküldött bejelentéssel kapcsolatban szeretném tájékoztatni, hogy a hulladék elszállítása megtörtént.”

Köszönjük a takarítási munkálatok elvégzést az illetékes szerveknek.


Korábban
2018.02.26.

A területtel kapcsolatban a bejelentővel több egyeztetés is zajlott a helyszín pontos meghatározása érdekében, ezzel is megkönnyítve az illetékes szervek munkáját. A levelében hosszasan ecseteli a helyszín hulladékproblémáját, amivel évek óta küzdenek a hatóságok. Ezzel a bejelentéssel közel egy időben érkezett a Eurocenter mögötti területről bejelentés, amit már korábban publikáltunk és itt érhető el.

A bejelentés szövege
“Jó napot kívánok! Szeretném felhívni figyelmüket az óbudai szemétlerakatra. Bécsi úti Praktiker üzlet feletti útszakaszon (földút vezet fel ide a Stop Shop és a Praktiker között) illegálisan letett szeméthalomra. Nem a saját képeim amiket csatolok, felhatalmazással teszem. Az érintett terület egyébként több szempontból hátrányos helyzetű, tavaly egy a hegyoldalban fentebb zajlott építkezés miatt a sétáló ösvényt kiszélesítették, hogy a teherautók fel tudjanak menni az érintett területre, azóta ezen a helyen rendszeresen sittet és egyéb háztartási hulladékokat szórnak le. Múlt éveben a Közterület Felügyelet már vizsgálódott az akkori szemét miatt, de ez most már többszöröse az akkor ott levőnek. Egyébként a terület kiesik a parkolási zónából így mindenki aki nem akar fizetni, itt teszi le napközben a gépjárművét, egészen a hegyoldalába állva, teljesen letarolva a növényzetet (a fent említett útszélesítésnek köszönhetően, könnyebb a feljutás, bár az út konkrétan nem vezet sehová.

Csatolok kép térképrészletet, az egyik az amit Ön átküldött nekem a lenti cikkben, az Eurocenternél lévő szemétről, sajnos ma reggel már 4-5 zsák egyéb hulladék is ki lett rakva. A Hidegkúti Nándor utca mellett vannak külön külön elszórva, a kanyarból indul egy ösvény a hegyre fel, a hulladék egy része itt illetve ezen felfelé haladva található, amiről Önök képet közöltek az kb 10-15 méterrel az úttól felfelé található.

Amiről én írtam az kicsit arrébb, a Bécsi úti Praktiker felett található, a térképen sajnos az útnak nincs neve, de amint – remélem – látható zsákutca, illetve csak gyalogösvény vezet tovább. Kb az X-el jelölt területen fekszik a szeméthalom…közvetlenül a Praktiker épülete felett. Sajnos a beszkennelt térkép nem a legjobban látható, de remélem azért tudtam vele segíteni!

Köszönjük szépen a munkájukat, ha bármi egyébben tudok segíteni, kérem szóljanak!”

A bejelentés időpontja: 2018.02.12. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Az óbudai hegyoldal helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek