Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tahi utca hulladéklerakóvá vált a Rákos-patak mentén

A Tahi utca is sajnos egy olyan hely a Rákos-patak mentén, ahova folyamatosan hordják a hulladékot ismeretlenek, de vajon meddig?

Egy hulladékvadász havonta többször sétál nagy köröket a XIII. kerületben, így időről időre szemmel követi, hogy egyesek hogyan hordják a saját kis pakkjaikat a kerületbe. A környékről korábban is érkezett bejelentés, melyet a XIII. kerületi önkormányzat eltakarított. A bejegyzést ide kattintva olvashatja. Úgy tűnik,hogy itt is drasztikusabb beavatkozásra van szükség a szemetelők megfékezésére – szerk.
A bejelentő által szerkesztett kép a Tahi utca hulladékproblémájáról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által szerkesztett kép a Tahi utca hulladékproblémájáról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege:
“Tisztelt Hulladékvadaszók! Igen “népszerű” hely a Váci út és a Madarász Viktor utca között levő, nem hivatalos parkoló (Tahi utca vége), mely a Rákos patak déli partja mellett található. Itt január óta folyamatosan 
növekszik a hulladék mennyisége (lásd a képet), lassan már ott tartunk, hogy kerékpárral, kutyával veszélyes arra elhaladni, mert mindenfelé üvegcserepek és szemetes zsákok hevernek szanaszét. Néha eltűnik belőle 1-1 kisebb darab, de szinte azonnal kinő máshol egy kupac.”

Hulladék jellege: háztartási, műanyag, lom

A bejelentés dátuma: 2018.04.16. – A bejelentés közel 1 hónappal később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

A Tahi utca helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek