Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok a Szabadság híd lábánál

Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok és még pár dolog, amit a bejelentő látott a Szabadság híd lábánál, a BKK hajó Szent Gellért tér állomásánál.

A napokban a közvéleményt és a média figyelmét is megosztotta Szabadság hídon megrendezett szemétbe fulladt hétvégi esemény utáni állapotok.

A kép hátterét adó fotót Selmeczy Csenge készítette.

A kép hátterét adó fotót Selmeczy Csenge készítette.

De nem kell messzire menni a hídtól ahhoz, hogy újabb hulladékproblémás helyszínt találjunk. A híd lábánál több tonnányi uszadékfa gyűlt össze, ami közt rengeteg műanyaghulladék és más jellegű szemét is található. Sőt a bejelentő állítása szerint patkányokat is látott.

Eddig mindenki a Szabadság hídra figyelt, de senki se arra, hogy mi van alatta. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Eddig mindenki a Szabadság hídra figyelt, de senki se arra, hogy mi van alatta. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! ‎A BKK hajó Szent‎ Gellért térnél lévő állomásánál patkányok, rengeteg műanyag hulladék és egyéb parton felgyülemlett mocsok van. Turisták és Budapestiek által is sűrűn látott rész. Világörökség… A képeket mellékeltem. Üdv, Önkéntes”

A bejelentés időpontja: 2018.08.08.

Hulladék jellege: uszadékfa, kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.484839, 19.053565

A Szabadság híd lábánál található tonnányi uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok miatt a bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet