Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok a Szabadság híd lábánál

Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok és még pár dolog, amit a bejelentő látott a Szabadság híd lábánál, a BKK hajó Szent Gellért tér állomásánál.

Frissítés
2018.08.23.

A bejelentést a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. -nek küldök el, akik az alábbi tájékoztatást adták számunkra:
“Tisztelt Hulladékvadászok! Köszönettel vettük bejelentését. Sajnos azonban a probléma megoldásában nem áll módunkban közreműködni, mivel az uszadékok elszállítása túl mutat társaságunk tevékenységi körén.A kikötő tulajdonosának üzemeltetőjének kell gondoskodnia az uszadék elszállításáról. Tájékoztatásul csatoltan megküldjük a témában a BKV-nak írt levelünket.”

Köszönjük a tájékoztatást a bejelentéssel kapcsolatban. Várjuk a megoldást a BKV-tól.


Korábban
2018.08.08.

A napokban a közvéleményt és a média figyelmét is megosztotta Szabadság hídon megrendezett szemétbe fulladt hétvégi esemény utáni állapotok.

A kép hátterét adó fotót Selmeczy Csenge készítette.

A kép hátterét adó fotót Selmeczy Csenge készítette.

De nem kell messzire menni a hídtól ahhoz, hogy újabb hulladékproblémás helyszínt találjunk. A híd lábánál több tonnányi uszadékfa gyűlt össze, ami közt rengeteg műanyaghulladék és más jellegű szemét is található. Sőt a bejelentő állítása szerint patkányokat is látott.

Eddig mindenki a Szabadság hídra figyelt, de senki se arra, hogy mi van alatta. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Eddig mindenki a Szabadság hídra figyelt, de senki se arra, hogy mi van alatta. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! ‎A BKK hajó Szent‎ Gellért térnél lévő állomásánál patkányok, rengeteg műanyag hulladék és egyéb parton felgyülemlett mocsok van. Turisták és Budapestiek által is sűrűn látott rész. Világörökség… A képeket mellékeltem. Üdv, Önkéntes”

A bejelentés időpontja: 2018.08.08.

Hulladék jellege: uszadékfa, kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.484839, 19.053565

A Szabadság híd lábánál található tonnányi uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok miatt a bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek