Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fűrész köz hulladéklerakatai M3-as bevezetőnél

A zuglói Fűrész köz illegális hulladéklerakatai mindennapos zavarótényezővé vált a helyiek számára az M3-as bevezetője mellett. Visszatérő szemétdombról van szó.

Értjük ezt úgy, hogy a területet az illetékes önkormányzat időszakosan takarítja, de a szemét mindig és mindig visszatér a szemetelést tiltó tábla ellenére is. Zugló önkormányzata tavaly több mint 42 millió forintot költött illegális hulladékeltakarítására.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász! Szeretném bejelenti, hogy milyen állapotok uralkodnak zuglóban az M3-as mellett. A Fűrész köz végében az illegális szemétlerakás már évek óta probléma. Bizonyos időközönként előfordul, hogy az önkormányzat megtisztítja a területet, de sajnos pár nap után újra tele lesz szeméttel.

Közvetlenül a terület mellett szemétlerakást tiltó tábla van kihelyezve, de ez semennyire nem tartja vissza az illegális szemetelőket, mivel a terület tökéletesen rejtett, forgalom is alig van a környező utcákban, illetve térfigyelő kamera sincs a környéken.

Az évek óta fennálló helyzet azonban a környéken lakók életét is megkeseríti, mivel a területet a felüljárón át közlekedők tökéletesen belátják. Az előbb leírtak a Fűrész köz és Tengerszem utca kereszteződésében, a Fűrész köz végében találhatók a felüljáró alatt.   Előre is köszönöm a segítséget!”

A bejelentés időpontja: 2018.08.20. – A bejelentés közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, zöldhulladék.

Helyszín/GPS: 47.528361, 19.098139

A zuglói Fűrész köz helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek