Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Osztrák szelektív szemetelők | Tettenérés - Hulladekvadasz.hu

Osztrák szelektív szemetelők | Tettenérés

Osztrák szelektív szemetelők magyarországi garázdálkodását Dunaszentpál Önkormányzata megelégelte és facebook oldalán posztolt egyet!

Méghozzá arcok kitakarása nélkül, személygépjármű rendszámmal együtt. A képek tanulsága szerint két fiatal férfi hordja osztrák rendszámú autójából a „szelektíven” gyűjtött hulladékot, de nem a hulladékgyűjtő edényzetekbe, hanem azok köré ömlesztve. A szerkesztőségünkbe beérkezett információk szerint a helyi lakosság teljes mértékben fel van háborodva a történtek miatt. Állításuk szerint osztrák állampolgárokról van szó, akiknek nyaraló ingatlanuk van a település határában.

Osztrákok akció előtt biztosítják a terepet: "Te rakod jobbra, én barra, verstehen?" / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Osztrákok akció előtt biztosítják a terepet: „Te rakod jobbra, én barra, verstehen Sie?” / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Megdöbbentő ezt látni, hiszen sógoréktól eddig csak a kiváló, követendő példák érkeztek. Itt külön kiemelnénk a Bécsi szemétzsarukat (Wien Watcher), akik 10 éves működésük alatt több mint 60%-kal szorult vissza a szemetelési kedv.

A Dunaszentpál Önkormányzata a képeket az alábbi mondatokkal osztotta meg facebook oldalán 2018.10.21-én:

„Milyen érdekes…ha nyugatról jönnek hozzánk, néhányan azt gondolják, bármit megtehetnek, még azt is, amit az ő országukban több száz eurós büntetéssel sem úsznának meg…hát nem! Tudjuk, honnan jött a szemét, és hamarosan kiderül az is, hogy ki rakta le. Sok gondolat kavarog ilyenkor….” – írja facebook posztjában az önkormányzat.

Nagy buli volt a hétvégén? / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Nagy buli volt a hétvégén? / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

És íme a végeredmény. Ezért határon túl komoly büntetést kaphatnának. / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

És íme a végeredmény. Ezért határon túl komoly büntetést kaphatnának. / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Nincs információnk arról, hogy nyugati szomszédunknál milyen hatásfokkal működik a szelektív hulladékgyűjtő szigetek rendszere, de ami biztos – a képeken látható okok miatt –  Magyarországon  már megbukott. Már több alkalommal mi is írtunk a hazai szigetek kálváriájáról és azok felszámolásáról.

Budapesten főként éjszaka „tolják” a szelektív szemetelők az ipart. Forrás: Hulladékvadász youtube csatorna

Hogy valóban osztrák szelektív szemetelők vannak-e a képeken? Az önkormányzati poszt szerint a napokban ki fog derülni. Reméljük az elkövetők tettüket minél hamarabb megbánják.

You may also like...