Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Osztrák szelektív szemetelők | Tettenérés

Osztrák szelektív szemetelők magyarországi garázdálkodását Dunaszentpál Önkormányzata megelégelte és facebook oldalán posztolt egyet!

Méghozzá arcok kitakarása nélkül, személygépjármű rendszámmal együtt. A képek tanulsága szerint két fiatal férfi hordja osztrák rendszámú autójából a “szelektíven” gyűjtött hulladékot, de nem a hulladékgyűjtő edényzetekbe, hanem azok köré ömlesztve. A szerkesztőségünkbe beérkezett információk szerint a helyi lakosság teljes mértékben fel van háborodva a történtek miatt. Állításuk szerint osztrák állampolgárokról van szó, akiknek nyaraló ingatlanuk van a település határában.

Osztrákok akció előtt biztosítják a terepet: "Te rakod jobbra, én barra, verstehen?" / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Osztrákok akció előtt biztosítják a terepet: “Te rakod jobbra, én barra, verstehen Sie?” / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Megdöbbentő ezt látni, hiszen sógoréktól eddig csak a kiváló, követendő példák érkeztek. Itt külön kiemelnénk a Bécsi szemétzsarukat (Wien Watcher), akik 10 éves működésük alatt több mint 60%-kal szorult vissza a szemetelési kedv.

A Dunaszentpál Önkormányzata a képeket az alábbi mondatokkal osztotta meg facebook oldalán 2018.10.21-én:

“Milyen érdekes…ha nyugatról jönnek hozzánk, néhányan azt gondolják, bármit megtehetnek, még azt is, amit az ő országukban több száz eurós büntetéssel sem úsznának meg…hát nem! Tudjuk, honnan jött a szemét, és hamarosan kiderül az is, hogy ki rakta le. Sok gondolat kavarog ilyenkor….” – írja facebook posztjában az önkormányzat.

Nagy buli volt a hétvégén? / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Nagy buli volt a hétvégén? / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

És íme a végeredmény. Ezért határon túl komoly büntetést kaphatnának. / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

És íme a végeredmény. Ezért határon túl komoly büntetést kaphatnának. / Fotó: Dunaszentpál facebook oldala.

Nincs információnk arról, hogy nyugati szomszédunknál milyen hatásfokkal működik a szelektív hulladékgyűjtő szigetek rendszere, de ami biztos – a képeken látható okok miatt –  Magyarországon  már megbukott. Már több alkalommal mi is írtunk a hazai szigetek kálváriájáról és azok felszámolásáról.

Budapesten főként éjszaka “tolják” a szelektív szemetelők az ipart. Forrás: Hulladékvadász youtube csatorna

Hogy valóban osztrák szelektív szemetelők vannak-e a képeken? Az önkormányzati poszt szerint a napokban ki fog derülni. Reméljük az elkövetők tettüket minél hamarabb megbánják.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek