Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékvadász lettem! - interjú Besze Marcival július hulladékvadászával - Hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász lettem! – interjú Besze Marcival július hulladékvadászával

Hulladékvadász lettem! – Besze Marci egy gödi fiatalember, aki idén hulladékvadásznak állt. Július legeredményesebb hulladékvadászával készítettünk interjút.

Az Országos Hulladékvadászat eseménysorozatunk júliusi díjazottjának nagyon fontos a környezetvédelem, lakókörnyezetünk tisztaságának a megóvása.

Egy fiatal ember, aki telefont ragadott, és neki indult, hogy levadássza trófeáit, a szemétdombokat.

Elmondása szerint sokat ingázik szülei, barátnője és a szegedi egyetemi tanulmányai miatt. Ebből kifolyólag sokszor és sok estben találkozik a utcán heverő szemét problémájával.

A vele készült interjút minden jelenlegi és leendő hulladékvadásznak ajánljuk.

Hulladékvadász lettem! - Besze Marci a hulladékvadász öko-tex nyeremény pólóval. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász lettem! – Besze Marci a hulladékvadász öko-tex nyeremény pólóval. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mikor találkoztál és hol a hulladékvadásszal?
Először, ha jól emlékszem egy barátom mutatta az alkalmazást, szinte aznap mikor felkerült a GooglePlay-be. Röviden elmondta miről is szól a hulladékvadászat, engem pedig azonnal megfogott az ötlet, így letöltöttem én is az alkalmazást és feliratkoztam a hulladékvadász hírportálra.

Megtisztítottak már általad bejelentett helyszínt?
Az első bejelentésem azt hiszem Szegedről volt, ott folytatom tanulmányaim az egyetemen. Azt lehet mondani hogy miután megtettem a bejelentést, rá három napra már konténerbe volt pakolva a helyszínen a szemét. Az, hogy az önkormányzat is azonnal reagál és lépéseke tesz, még nagyobb motivációt adott, hogy érdemes folytatni a hulladékvadászatot.

Jövő öko-nemzedéke alapítvány JÖN Alapítvány

Mi motivál abban, hogy tegyél a környezetért?
Rengeteget utazok, főleg vonattal hosszabb távokat az országban, de szüleimhez is távolsági buszjárattal jutok el vidékre. Folyamatosan látni, hogy a sínek mellett szeméthalmok vannak közvetlen a lakott területen kívül, de akár egyből a megállóba is. Talán ezek voltak az elsők amik már régebben szemet szúrtak és zavartak, és úgy gondolom nem csak engem, hisz én nem is ott lakok. Így ahol tudtam és időm volt rá, körbefotóztam az illegálisan lerakott szemetet és bejelentettem az alkalmazással. Jó érzés látni, akár ha hónapokkal később is de eltűnik a szemét amit én jelentettem be.

A Hulladékvadász applikációt könnyen tudtad használni?
Már a telefonok világában nőttem fel, így nem okozott nagy gondot. De nagyon átlátható és letisztult az alkalmazás kezelőfelülete, semmi cicomázás csak a lényeg. Bárki megtanulja használni percek alatt.

Köszönjük az interjút és gratulálunk az öko-tex ruhaipari alapanyagú nyereménypólóhoz.

Országos Hulladékvadászat július
A júliusiban induló Országos Hulladékvadászat eseménysorozatunk legjobban teljesítő hulladékvadásza Marci, aki az ország több pontjáról küldött számunkra bejelentéseket a Hulladékvadász applikáció segítségével.

Az eseménysorozat „szigorú” játékszabálya csupán annyi, hogy az applikáció letöltésével és annak használatával lehet részt venni a hulladékvadászaton.

Nyeremény
Úgy gondoltuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten motiváljuk a hulladékvadászokat minden hónap legjobbjának értékes környezetbarát termékeket, tárgyakat ajándékozunk. Ezzel is motiválva a részvevőket a minél több illegális hulladék bejelentésre.

A bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák és a publikálás után továbbküldik az aktuális szervekhez. Remélve, hogy a probléma a bejelentések hatására minél hamarabb megoldódik.

Az oldal indulása óta (2016. január 1.) több, mint ezer bejelentés érkezett, ebből több mint 200 megtisztított helyszínről tudunk. Sajnos nem minden esetben kapunk visszajelzést a bejelentés megoldásáról, de ha igen, akkor előtte utána képpel mutatjuk be az aktuális szervnek a munkáját.

Hulladékvadász lettem! – fotópályázat

Ha úgy gondolod büszkén vállalod, hogy fontos számodra a környezetvédelem küld el nekünk szelfidet egy az általad bejelentett szemétdombbal. Mi azt posztoljuk facebook oldalunkon és ha te kapod a legtöbb lájkot, akkor tied egy hulladékvadász bögre 🙂

You may also like...