Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Az óbudai Kísértetkastély LEBONTVA!

Az óbudai Kísértetkastély épületének a kálváriája már sok éve húzódott. Január második felében nagy zajra lettek figyelmesek a szomszédok, az épületet lebontják!

Városkép romboló rovatunk hatása? Nem tudjuk, de ami már biztos, az épületet mára már a földdel egyenlővé tették. Egy korszak, egy probléma végleg véget ért az óbudai Kisbojtár utcában.

Először a munkások belső bontásokat végeztek, nyílászárók és beépített elemek.

Majd a tető következett.

Egy-két nap szünet után ezen héten kezdődött a markológépes, teljes bontás.

Az óbudai Kísértetkastély kálváriájával a Városkép romboló rovatunk félévvel ezelőtti cikkében megismerkedhettünk.

Már nem az első eset, hogy rovatunk tényfeltáró cikke után megoldódik egy városkép romoló probléma. Ilyen volt többek közt a zuglói Egressy utcában már lebontott társasház, a Kandó Kálmán kollégium átalakítása, illetve az újpesti uszoda bontása. Ezen helyszínekről az összefoglaló cikkünk itt található.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek