Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kispesti kiserdő hányingerkeltő hulladék állapotai - Hulladekvadasz.hu

Kispesti kiserdő hányingerkeltő hulladék állapotai

Kispesti Kiserdő hányingerkeltő hulladék állapotairól évek óta folyamatosan kapjuk a bejelentéseket, mindhiába. A Köki Pláza melletti kiserdő elveszett.

A Kispest.hu -n még idén áprilisban írt arról, hogy „Közösségi parkerdő lesz a Sherwoodból„, de úgy látszik a bejelentés tanulsága szerint a terület rekultivációja elhúzódik.

A Köki Pláza a háttérben, előttünk a mocsok, amit valaki odakozmált.

A Köki Pláza a háttérben, előttünk a mocsok, amit valaki odakozmált.

Még 2016-ban tartottunk a helyszínen egy hulladékvadász terepszemlét, ami után a helyzet rövid időre normalizálódott, de ahogy szokott lenni a szemetelők visszatértek, ahogy a hulladék is. A helyi és illetékes szervek folyamatos véget nem érő harcot folytatnak a szemetelés megállítására, de úgy látjuk mára már feladták.

Itt vajon laktak? A területen korábban hajléktalanok éltek.

Itt vajon laktak? A területen korábban hajléktalanok éltek.

A most kapott bejelentésben a helyi hulladékvadászunk aggódva mutatja be helyiként a  kialakult hulladékproblémát. A közelben iskola és egy sokak által látogatott bevásárlóközpont is van. De vajon kié a felelősség a kialakult állapotokért, illetve kinek kéne lépni az ügy, a probléma megoldását illetően? A terület a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonát képezi.

Kihelyezett műanyagasztalok és mocsok mindenütt.

Kihelyezett műanyagasztalok és mocsok mindenütt.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ma délután a csatolt fotókat készítettük férjemmel a Budapest 19. kerület KÖKI-Terminál és Bevásárlóközpont két oldalán található kiserdőkben. Ld. mellékelt térképek. Az erdőkön belül sajnos nem lehet pontosabban lokalizálni a szeméthalmokat, ugyanis szó szerint illegális hulladéklerakó SZŐNYEG borítja mindkét kiserdőt teljes alapterületén és terjedelmében. Láttunk több tonnányi veszélyes műszaki hulladékot (mikró, hűtőgép, mosógép, DVD-k, CD-k, VHS kazetták, digitális fényképezőgép stb.)

Hányféle hulladék lehet ezen a képen?

Hányféle hulladék lehet ezen a képen?

Felbecsülhetetlen mennyiségű csomagolási hulladék, bútor, rongyok/ruhanemű is van mindkét erdőben. Végtelen mennyiségű italos PET palack. Emberi ürülék halmok, felismerhetetlen szeméthalmok. Egy paplanba csavart csomag akár egy tetem is lehet – nem nyúltunk hozzá! A Vak Bottyán utca egyik oldala a két kiserdő, a másik oldala végig sűrűn lakott lakótelep, kisgyermekes családok százaival.

A Kispesti Kiserdő szomszédságában található a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű, országos hírű Gimnázium.

Nap mint nap gimnazisták százai mennek el e fertő mellett. Döbbenetes, hogy így élünk mi Budapesten! A probléma rendkívül komoly, ez a két kiserdő meggyőződésünk szerint komoly fertőzések forrása lehet egy ilyen nagy forgalmú csomópontnál, ezt már nem lehet egyszerű hulladékeltakarítással megoldani, a terület átfogó és alapos rekultivációja, majd pedig körülkerítése vagy kamerával felszerelése lehet a megoldás, hogy a jövőben távol tartsa a szemetelőket.

Kispárna, paplan, mi kell még? Aludjunk!

Kispárna, paplan, mi kell még? Aludjunk!

A férjemmel még mindig remegünk a döbbenettől, hogy a kedvelt bevásárlási helyünktől pár száz méterre ilyen állapotok uralkodnak. Valahogy a gyermekeinknek nem ilyen környezetben képzeljük el a jövőjét. A kiserdők másik oldala a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út. Mindenki, aki a repülőtérről érkezik a városba (vagy arrafelé hagyja el Budapestet) látja ezt a hulladékkal borított részt, így mutatjuk be országunkat és Budapestet a külföldieknek az első 20 percben!

Hányinger keltő állapotok, ahogy a cikk címe is mutatja.

Hányinger keltő állapotok, ahogy a cikk címe is mutatja.

A magyar politikusok is rendszeresen erre utaznak ki a repülőtérre, illetve jönnek haza, mégsem történik semmi évek óta. Kérjük szépen a probléma bejelentését az illetékes hatóságoknak és sürgős, átfogó intézkedést kérni.”

2016-os állapotok se festettek jobban a mostaniaknál. Lehangoló!

A bejelentés időpontja: 2018.12.09.

Hulladék jellege: kommunális, műanyag, elektromos, elektronikai, veszélyes és szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 47.406778, 18.874778

[codepeople-post-map]

A Kispesti kiserdő hányinger keltő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

A hővezeték mögött megbújó illegális hulladéklerakások szinte már kifolynak a Kispesti kiserdő fái közül.

A hővezeték mögött megbújó illegális hulladéklerakások szinte már kifolynak a Kispesti kiserdő fái közül.

You may also like...