Július 1-jével megkezdődik Magyarország nagytakarítása!

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az illegális hulladéklerakások felszámolása, avagy Magyarország nagytakarítása július 1-jével megkezdődik – jelentette be évértékelő beszédében Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

A kormány a héten klímavédelmi akciótervet fogadott el, megalkották azt a programot, amellyel elérik, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított villamos energia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen.

A kormányfő kiemelte: “komoly lépéseket kell tenni, hogy megvédhessék, amit elértek, “fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és baljós árnyak gyülekeznek az európai gazdaság fölött is.” Úgy látja, “a klímavédelem politikai divattá lett”, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy komolyságát. Pedig ideje beszéd helyett cselekedni” – mondta.

A klímavédelmi akcióterv elemei:

 1. július 1-jével megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását és megbüntetik a szennyezőket;
 2. betiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását:
  lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását ;
 3. megvédik a folyókat a külföldről ide érkező hulladékoktól;
 4. szigorúan fognak fellépni a Magyarországon működő multinacionális cégekkel szemben, előírják, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzanak;
 5. a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatják a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését;
 6. minden újszülött után tíz fát ültetnek, 2030-ra elérik, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen;
 7. a következő 10 évben meghatszorozzák a naperőművek kapacitását;
 8. támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát, valamint 2022-től csak elektromos buszok forgalomba állítását fogják megengedni a városi közlekedésben;
 9. bevezetik a Zöld Államkötvényt, a kormány vállalja, hogy az ebből befolyó pénzt csak klímabarát programokra fordítja.

Hulladékvadász Mozgalom

A környezetünk tisztaságáért tenni akaró emberek mozgalma, a Hulladékvadász idén 4 éves. Az eltel években a tevékenységünk egyfajta tolmácsfunkciót jelentett és jelent a lakosság és az állami szervek közt. Hatalmas öröm számunkra, hogy ez a 4 évnyi kemény munkánk beérett. Nem csak a Hulladékvadász rendszerünk újult meg (kiemelt támogatója Dr. Áder János által létrehozott, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány), hanem a mindenkori magyar kormány igazán kiemelt helyen kezeli (1. pont) az illegális hulladéklerakások problémáját és annak megoldására intézkedéseket is vezet be.

A megújult Hulladékvadász applikáció letölthető: IOS és a Android rendszerekre.

Hulladékvadász by Zeewa – a tiszta környezetért!

A megújult Hulladékvadászra az utóbbi 1 hónapban több mint 1000 új felhasználó regisztrált, aminek hatására is folyamatosan érkeznek a bejelentések Magyarország területéről, amit minden esetben továbbítunk az illetékes önkormányzatokhoz.

Az új rendszerünk újdonságai a következők:

Bízunk benne, hogy a klímavédelmi akcióterv sikeres lesz és Magyarország nagytakarítása hamarosan elkezdődik.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: